Verbond adviseert verzekeraars CBR-coulanceregeling van minister nu al na te leven

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
08-07-2019

Het Verbond van Verzekeraars zal deze week zijn leden adviseren om de coulanceregeling van minister Van Nieuwenhuizen, voor 75-plussers die gedupeerd zijn door de lange wachttijden bij het CBR, nu al na te leven. Het Verbond benadrukt overigens dat veel grote verzekeraars al coulant met deze problematiek omgaan.

Met de regeling, die de minister vorige week heeft voorgesteld, wordt het rijbewijs van sommige 75-plussers automatisch met een jaar verlengd. Veel 75-plussers met een verlopen rijbewijs kunnen op dit moment niet de weg op omdat er lange wachttijden bij het CBR zijn om het rijbewijs te verlengen. Het zal nog even duren voordat de regeling van kracht wordt. Daarom heeft de Consumentenbond ons verzocht of verzekeraars al eerder de coulanceregeling kunnen naleven.

Veel grote verzekeraars zijn al coulant

Uit een rondgang blijkt dat veel grote verzekeraars al langere tijd coulant met deze problematiek omgaan. Als een 75-plusser schade veroorzaakt, geen geldig rijbewijs heeft, maar kan aantonen dat dat komt door de wachttijd bij het CBR, dan zullen veel verzekeraars gewoon uitkeren. Daarbij is een belangrijke voorwaarde dat je niet al eerder door het CBR bent afgekeurd en hiervoor een rijbewijs had dat vijf of tien jaar geldig was. Ook de minister stelt in haar coulanceregeling dezelfde voorwaarden.

Twijfel? Bel je verzekeraar

Het Verbond kan zijn leden, die nu nog niet coulant waren, alleen adviseren om de coulanceregeling reeds na te leven. Uiteindelijk moet elke verzekeraar zelf bepalen of hij dat doet. Het Verbond adviseert 75-plussers die twijfelen over hun verzekering  contact op te nemen met hun verzekeraar.


Was dit artikel nuttig?