Verbond en LevenmetKanker willen verzekerbaarheid vergroten

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Het Verbond en patiëntenbeweging LevenmetKanker onderzoeken de mogelijkheid om met gegevens van het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) een betere risicobeoordeling mogelijk te maken voor mensen die een verzekering willen afsluiten. Cijfers van het IKNL alleen zijn daarvoor onvoldoende.

Voor mensen die aan kanker lijden of hebben geleden, is het lastig om een goede risicobeoordeling te maken, waardoor het afsluiten van een levensverzekering niet altijd makkelijk gaat. Verzekeraars bekijken daarom samen met de patiƫntenbeweging LevenmetKanker hoe de verzekerbaarheid kan worden vergroot, zodat ze zoveel mogelijk mensen een verzekering kunnen aanbieden. Afgesproken is de gegevens van het IKNL te verrijken met literatuuronderzoek. LevenmetKanker verwacht dat er op deze manier een betere risicobeoordeling mogelijk is. Of dat zo is, zal moeten blijken uit de cijfers.
Ā 
Het onderzoek richt zich vooral op mensen met een veel voorkomende vorm van kanker voor wie het sluiten van een levensverzekering (in verband met een hypotheek) van belang is. De gesprekken daarover worden de komende maanden voortgezet.


Was dit artikel nuttig?