Verbond gaat bij Insurance Europe aandacht vragen voor misbruik schadeformulier

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
07-10-2019

Het Verbond van Verzekeraars wil binnen Insurance Europe met andere koepelorganisaties het gesprek aangaan over het Europese schadeformulier. Dit naar aanleiding van berichten in de Telegraaf waarin slachtoffers van een aanrijding op het schadeformulier privégegevens invullen en vervolgens op hun woonadres lastig gevallen worden door de tegenpartij.

Het Verbond benadrukt dat bij een aanrijding waar twee of meer personen betrokken zijn, het altijd belangrijk voor een juiste schadeafhandeling is dat er gezamenlijk een schadeformulier ingevuld wordt. Inherent aan het invullen van zo’n schadeformulier is dat er gegevens van betrokkenen genoteerd en uitgewisseld worden. Wel vraagt het Verbond zich af of dat ook niet met minder gegevens kan dan waar het schadeformulier nu om vraagt.

Internationale standaard

Het schadeformulier kunnen verzekeraars echter niet zelf aanpassen. Dit is een internationale standaard waarvan Nederlandse verzekeraars niet zomaar kunnen afwijken.  Daarom zal het Verbond dit punt onder de aandacht brengen bij Insurance Europe.


Was dit artikel nuttig?