Verbond partner van Nationale Financieringswijzer

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
24-09-2015

Mkb’ers met vragen over financiering van hun onderneming kunnen sinds kort terecht op nationalefinancieringswijzer.nl. Dit platform brengt de informatie van diverse partijen bij elkaar – duidelijk en overzichtelijk. Ook het Verbond is partner. Algemeen directeur Richard Weurding: “Verzekeraars kunnen met het beschikbare beleggingsvermogen veel betekenen voor het mkb.”

Het centrale webportaal is maandag 21 september gelanceerd door minister Kamp van Economische Zaken. De diverse betrokken partijen, waaronder MKB Nederland, de Nederlandse Vereniging van Banken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, ondertekenden daarbij ook het convenant Nationale Financieringswijzer. Hierin spreken zij af er zorg voor te dragen dat mkb-ondernemers ‘adequate en neutrale algemene voorlichting over bedrijfsfinanciering krijgen’ en ‘doorverwijzing naar relevante instanties wordt vereenvoudigd en verbeterd’.  

Webpagina
Concreet betekent het dat het platform ondernemers gericht op weg helpt bij het vinden van passende financiering. Ook het Verbond heeft daarvoor een webpagina ingericht. Weurding: “Hierop laten we zien welke financieringsmogelijkheden verzekeraars bieden aan mkb’ers. Daarvoor hebben we het afgelopen jaar namelijk speciale fondsen opgezet. Door samen te werken met kredietverstrekkers Qredits en ABN AMRO hebben we al flink wat ondernemers kunnen helpen. Dat hopen we te blijven doen, en dat onderstrepen we door het convenant te ondertekenen.”


Was dit artikel nuttig?