Verrassende inzichten over blockchain en verzekeren

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Twee keer een volle zaal, sessies die binnen de kortste keren ‘uitverkocht’ waren, hoge verwachtingen vooraf, lof en enthousiasme na afloop. Nee, het gaat hier niet over een concert van de Toppers, maar over de themamiddagen die de Insurance Academy van het Verbond rond de blockchain organiseerde.

Samen met Deloitte werkten verzekeraars in oktober in het insuranceLAB van het Verbond een voorbeeld uit van de toepassing van de blockchain, op het terrein van fraudemanagement. In december presenteerden Jacob Boersma en Frank van de Ven van Deloitte het ‘visual prototype’ dat daaruit is voortgekomen. Het biedt namelijk een nieuw en verrassend inzicht in wat de blockchain zou kunnen opleveren. Maar natuurlijk ook wat er moet gebeuren voor dit allemaal realiteit kan worden.
 
Van de bijeenkomst is nu deze uitgebreide terugblik in woord en beeld verschenen. Naast korte artikelen over de presentaties kunt u een videoverslag bekijken van de bijeenkomst van 14 december. En wie echt het naadje van de kous wil weten, kan terecht bij Christopher Brewster (TNO), die eerder dit jaar tijdens een innovatiesessie van het Verbond in 20 minuten de verschillende ins en outs van blockchain-technologie belichtte.
 
Vanwege de overweldigende belangstelling voor dit onderwerp is, wederom exclusief voor leden van het Verbond, inmiddels een derde sessie in januari gepland.


Was dit artikel nuttig?