Verzekeraars publiceren voortgang bij activering beleggingsverzekeringen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

​Het Verbond van Verzekeraars heeft vandaag een nieuw overzicht gepubliceerd van de voortgang die is geboekt bij het ondersteunen van consumenten bij het maken van een keuze over hun beleggingsverzekering. De resultaten zijn gevalideerd door de AFM.

Elk kwartaal geeft het Verbond een update per maatschappij en per productcategorie. Naast de categorieën hypotheekgebonden, pensioengebonden en niet-opbouwende polissen is voor het eerst ook de categorie ‘overige polissen’ opgenomen. Het vereiste resultaat voor deze groep is afgelopen zomer vastgesteld. De betrokken verzekeraars publiceren hun gegevens ook op hun eigen website. Het overzicht is hier te vinden.

Het aantal beleggingsverzekeringen daalt gestaag door expiratie, afkoop of omzetting. Eind 2015 waren er ongeveer 2,5 miljoen lopende polissen, tegen ruim zeven miljoen kort na de eeuwwisseling.

Om consumenten met een beleggingsverzekering te ondersteunen die om welke reden dan ook niet met hun eigen verzekeraar of adviseur in overleg willen treden, is eerder dit jaar een laagdrempelig en kosteloos Loket Hersteladvies Beleggingsverzekeringen in het leven geroepen.


Was dit artikel nuttig?