Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Waarschuwing na uitspraak en aanbeveling Tuchtraad

31-08-2016

Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars heeft een van de leden een waarschuwing gegeven. De waarschuwing volgt op een uitspraak en aanbeveling van de Tuchtraad Financiële Dienstverlening na een klacht van toezichthouder AFM.

In mei 2015 heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) deze klacht bij de Tuchtraad tegen het betrokken lid ingediend. De AFM constateerde dat het lid bij het vinden van een oplossing voor klanten met een niet-opbouwende beleggingsverzekering, per 31 december 2014 significant achterbleef bij de door haar zelf gestelde ambitie. Inmiddels heeft het lid alle klanten met een niet-opbouwende beleggingsverzekering een oplossing geboden.

De Tuchtraad Financiële Dienstverlening is in 2008 opgericht in het kader van zelfregulering van de sector en toetst klachten op basis van bindende zelfregulering van het Verbond. De Raad is onafhankelijk, toetst of een klacht gegrond of ongegrond is en adviseert het bestuur van het Verbond over een op te leggen sanctie.

Voor toelichting op de inhoud verwijzen we naar de uitspraak​ van de Tuchtraad die is gepubliceerd op www.tuchtraadfd.nl.​


Was dit artikel nuttig?