Webinar: Veranderingen in het pensioen en het deelnemersonderzoek

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Wist je dat in het nieuwe pensioenakkoord is bepaald dat werknemers in hun pensioenregeling veel meer risico dragen dan voorheen? Daarom is het belangrijk dat zij meer weten over hun pensioen om zo de juiste keuzes te kunnen maken. Een deelnemersonderzoek onder medewerkers kan werkgevers helpen om hun rol in dit keuzeproces goed te kunnen vervullen. In een webinar op 28 oktober geeft Montae & Partners uitleg.

Het door Montae & Partners gehouden deelnemersonderzoek onder meer dan 3.000 werknemers maakt duidelijk dat maar weinig werknemers weten wat het pensioenakkoord voor hen inhoudt. Dit terwijl het pensioenakkoord ervoor zorgt dat deelnemers in een pensioenregeling veel meer risico en individuele keuzes moeten maken. Keuzes over de omvang van het risico dat zij willen of kunnen nemen bij het opbouwen van hun pensioen. Het is dus belangrijk dat je over voldoende kennis beschikt om de juiste keuzes te maken. De werkgever speelt bij het maken van deze keuzes een grote rol.

In het webinar gaat Barbara van Bogaert, senior pensioenadviseur Montae & Partners, in op de keuzes voor medewerkers, de rol van de werkgever en de mogelijkheden die een deelnemersonderzoek biedt. Ook beantwoordt zij al je vragen.

In het kort

Datum: 28 oktober 2021
Tijd: 10:00 CEST
Bestemd voor: Het webinar is exclusief voor leden van het Verbond
Kosten: Geen

AANMELDEN


Was dit artikel nuttig?