Wie maakt Nederland ‘pensioenwegwijs’?

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
01-07-2016

Heeft uw organisatie methodes ontwikkeld waardoor consumenten inzicht krijgen in hun pensioen? Zijn die methodes bewezen effectief en kunnen mensen daardoor makkelijke keuzes maken voor later? Dan maakt u kans op de PensioenWegwijzer 2016, voor de tweede keer uitgereikt door het platform Wijzer in geldzaken.

Het betrekken van mensen bij pensioen is een grote uitdaging. En lukt dat wel, dan is het aanzetten tot het nemen van beslissingen niet altijd vanzelfsprekend. Daarom zoekt Wijzer in geldzaken naar methodes vanuit gedragswetenschappelijk perspectief die hierbij helpen. De methodes moeten keuzes vergemakkelijken en verbeteren. Is de impact op gedrag bewezen, dan is dat een pre. Net als de focus op risicogroepen als zzp’ers of mensen met lagere inkomens.

Een vakjury onder leiding van staatssecretaris Jetta Kleinsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal de inzendingen beoordelen. De PensioenWegwijzer wordt uitgereikt tijdens de Pensioen3daagse op donderdag 3 november. Inzenden kan nog tot 16 september. Meer weten of meedoen? Kijk op de website van Wijzer in geldzaken.


Was dit artikel nuttig?