Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Zicht op drones

12-05-2016

Af en toe duikt het weer op in het nieuws: regelgeving rondom het gebruik van drones. Zo ook de afgelopen tijd. Het Verbond van Verzekeraars publiceerde in 2014 al de brochure ‘Zicht op drones’. Wist u dat verzekeraars drones weleens gebruiken voor schadetaxaties na een brand of storm. Door schade van bovenaf vast te leggen, zorg je ervoor dat er niet met bewijsmateriaal geschoven hoeft te worden. En de schade wordt zo compleet mogelijk weergegeven.

Beroepsmatig of recreatief

Bij het vaststellen van regels rondom het gebruik van drones wordt onderscheid gemaakt tussen beroepsmatig en recreatief gebruik. In dat eerste geval gelden er strengere regels, bijvoorbeeld een verplichte verzekering. In allebei de gevallen mag er nooit boven bebouwing gevlogen worden.

Als een drone recreatief gebruikt wordt, is het mogelijk dat eventuele veroorzaakte schade onder de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren valt van de eigenaar van de drone. Als u in het bezit bent van een drone, of van plan bent er een aan te schaffen, is het raadzaam dit goed uit te zoeken en goed kennis te nemen van de geldende regels. Voor beroepsmatig gebruik gelden andere regels: schade is (vaak) niet standaard op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven gedekt.

Meer weten? Bekijk dan de brochure ‘Zicht op drones’.


Was dit artikel nuttig?