Zorgverzekeraars en de Verzekeringskaart

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Zorgverzekeraars willen hun verzekerden op een heldere en gelijke manier informeren over de belangrijkste voorwaarden van de basiszorgverzekering. Daarom introduceren zij vanaf dit najaar de zorgverzekeringskaart bij elke basiszorgverzekering voor 2017. Met deze ontwikkeling sluiten de zorgverzekeraars aan bij de ontwikkeling van de Verzekeringskaart voor schade- en levensverzekeraars door het Verbond van Verzekeraars.

Op de zorgverzekeringskaart is onder andere informatie te vinden over de basisverzekering in het algemeen, het eigen risico en zorgadvies en –bemiddeling. Op die manier helpt de kaart verzekerden om helder en eenvoudig inzicht te krijgen in de polisvoorwaarden als zij zorg nodig hebben. De kaart moet helpen bij het makkelijker vinden van een basisverzekering.

De indeling van de rubrieken en vormgeving zal gelijk zijn voor alle basisverzekeringen die volgend jaar verkrijgbaar zijn. Daarbij wordt gebruik gemaakt van gestandaardiseerde teksten. Zorgverzekeraars stellen de zorgverzekeringskaart uiterlijk 19 november 2016 beschikbaar. Meer informatie en een voorbeeld van de zorgverzekeringskaart? Neem dan een kijkje op de website van Zorgverzekeraars Nederland.


Was dit artikel nuttig?