Duurzaam beleggen wordt mainstream

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

De financiële sector zet steeds meer in op duurzaam beleggen. Rendement en aandacht voor mens, milieu en maatschappij gaan goed samen. Die balans wordt opgemaakt in een special die op 22 augustus werd meegezonden met het Financieel Dagblad.

Ook Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, komt in de special aan het woord en benadrukt dat verzekeraars een maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid voeren. Dat is recent met de ondertekening van het IMVO Convenant Verzekeringssector door verzekeraars, NGO’s, sociale partners en overheid nogmaals onderstreept. “Het convenant benadrukt de inzet van verzekeraars om internationaal maatschappelijk verantwoord te beleggen en een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld”, aldus Weurding. “Hiermee hebben we echt invloed”.

Webinar
Op 26 september organiseert het Verbond van Verzekeraars een webinar voor leden en geïnteresseerden over het onlangs afgesloten IMVO Convenant. Tijdens het webinar is er de gelegenheid om vragen te stellen over de inhoud van het convenant en hoe verzekeraars een vertaling kunnen maken naar hun eigen beleggingsbeleid. Inschrijven kan hier.


Was dit artikel nuttig?