Skip to Content

IMVO-Monitoringsronde 2021 van start

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het vijfjarige IMVO-convenant is in 2018 gestart. Dit jaar vindt de vierde en daarmee voorlaatste voortgangsmeting plaats door de onafhankelijke monitoringscommissie. De monitoringstool is dit jaar gebruiksvriendelijker en bevat, dankzij het Verbond, een proportionelere uitvraag voor kleinere verzekeraars. Alle verzekeraars worden opgeroepen om uiterlijk 19 mei de IMVO-vragenlijst te beantwoorden.

Alle contactpersonen bij verzekeraars ontvangen een persoonlijke mail van de SER met de inloggegevens en de URL van de tool. Bij de meeste vragen staat een informatiebutton met uitleg over de vraag en de convenantverplichtingen. De antwoorden worden automatisch opgeslagen. Daardoor is het mogelijk op ieder moment van de dag aan de vragenlijst te werken. Zie voor de meeste gestelde vragen bij het beantwoorden van de vragenlijst, de Q&A: ‘Vragenlijst verzekeraars monitoring’. Meerdere mensen kunnen de tool tegelijkertijd invullen, dat vergemakkelijkt de onderlinge samenwerking. 

Vertrouwelijkheid

Om de veiligheid en vertrouwelijkheid van de ingevulde gegevens te waarborgen, deelt de SER de ingevulde gegevens alleen met de Monitoringscommissie voor het opstellen van het monitoringsrapport. Gedeelde informatie is en blijft vertrouwelijk en wordt op onherleidbare wijze verwerkt in de rapportage.

SAVE THE DATE - 15 juni IMVO-Event: op weg naar de finish! 

Op woensdag 15 juni praten Kees Vendrik, voorzitter van het IMVO-convenant en Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond, verzekeraars graag bij over de voortgang van het convenant.

Over anderhalf jaar loopt het convenant af en de finish is in zicht: wat moet er nog gebeuren om de eindstreep met een goede voldoende te halen? Ook informeren we je over het proces van de monitoring 2021. Wij zien jullie graag in het Verbondsgebouw in Den Haag. Meld je nu aan! 


Was dit nuttig?