Schrijf je nu in voor het Jaarevent op 5 maart

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
17-01-2020

Meld je aan voor het eerste Jaarevent van het Verbond van Verzekeraars met als thema: Groei! Op welke manier kan de financiële sector bijdragen aan een duurzame groei van klant, economie en maatschappij? Jacco Vonhof (voorzitter MKB Nederland) presenteert zijn visie op ondernemende groei en Hanne Tersmette (vloggende boswachter bij Natuurmonumenten) houdt ons een spiegel voor: wat is het belang van groei voor het behoud van ons ecosysteem?

Tussendoor vinden inspirerende deelsessies plaats over duurzame, innovatieve, verantwoorde, maatschappelijke en internationale groei. Kortom: dit event biedt je de kans om in één dagdeel vanuit verschillende invalshoeken nieuwe inzichten en inspiratie op te doen over groei in de financiële/verzekeringssector en kennis met elkaar te delen. Jij bent er toch ook bij? Meld je nu aan, er zijn maar 150 plekken beschikbaar.

Deelsessies

Duurzame groei: footprint beleggingen
Altijd al willen weten hoe je de klimaatimpact van beleggingen meet? En hoe je als financiële instelling vervolgens kan bijdragen aan het verminderen ervan? Tijdens deze sessie vertelt het Platform Carbon Accounting Financials (PCAF) alles over hun meetmethode. Aan het einde van deze sessie heb je concrete handvatten om aan de slag te gaan met het meten van je eigen CO2-impact!

Verantwoorde groei in data & AI
Hoe kan artificial intelligence (AI) bijdragen aan groei en hoe doen we dat op een verantwoorde manier? Het gebruik van data neemt exponentieel toe en de ontwikkelingen in AI gaan razendsnel. Dat biedt kansen, maar kent ook uitdagingen. Computers nemen steeds vaker beslissingen uit handen. Is dat wel wenselijk als er een ethische afweging wordt gevraagd? Het antwoord hierop krijg je van hoogleraar Behaviour Choice Caspar Chorus van de TU Delft.

Maatschappelijke groei: financiële zelfredzaamheid
Verzekeraars bedienen miljoenen klanten. 20% van deze klanten heeft moeite met lezen. Hoe vergroten we de financiële zelfredzaamheid van kwetsbare mensen? Tijdens de interactieve game ‘Voor 1 dag arm’ van het NIBUD ervaar je hoe het is als je ‘geen cent te makken hebt’. Word je liever geïnspireerd door de praktijk en wat echt werkt om klanten wegwijs te maken in het doolhof aan financiële informatie? Kom dan naar de deelsessie met Rijk Boerma van Mijksenaar wayfinding experts, die onder andere de gele bewegwijzering voor Schiphol hebben gemaakt.

Gezonde groei: duurzame inzetbaarheid
Hoe groei je gezond door in je werk? Tijdens deze sessie kijken we met een strategische én praktische bril naar gezonde groei op de werkvloer. Onder begeleiding van Tom Feitz van Implicit en een panel van experts gaan we met elkaar de discussie aan over wat er nodig is om gezonde groei echt van de grond te krijgen.

Groei van productiviteit: Europa en innovatie
De ‘sky is de limit’.. of blijven we toch liever binnen de grenzen van ons eigen land? Veel organisaties worstelen met de vraag of ze buiten Nederland willen groeien. Terwijl juist daar veel kansen liggen. Een innovatie aanpak én partnerships met nieuwe spelers kunnen helpen om deze stap wel te zetten. In deze deelsessie laat een van de grootste herverzekeraars ter wereld zien hoe zij in samenwerking met anderen is gegroeid en wat de tips en tricks zijn om succesvol te zijn.

Iedereen is welkom

Het Jaarevent is een jaarlijks terugkerend evenement met als doel: ontmoeten, inspireren en kennisdelen. Wij delen en vergroten onze kennis via onze uitgebreide netwerken met als ambitie te groeien naar een branche-overstijgend, open platform. Daarom is iedereen, leden én andere geïnteresseerden, van harte welkom op het Jaarevent 2020: Groei!

Sponsor worden?

Groeien doen we samen. Daarom organiseren wij hét Jaarevent graag samen met jou. Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur een mail naar jaarevent@verzekeraars.nl en ontvang de sponsorinformatie.


Was dit artikel nuttig?