Skip to Content

Steffie helpt 2,5 miljoen consumenten met verzekeringen

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Laatst was in het nieuws dat honderdduizenden Nederlanders geen aansprakelijkheidsverzekering hebben. Een van de verklaringen die hiervoor werd gegeven is dat mensen soms niet goed begrijpen wat een verzekering is en hoe het werkt. Niet zo gek natuurlijk: voor veel mensen is alles wat met verzekeren te maken heeft best ingewikkeld. Dat geldt al helemaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking, of bijvoorbeeld voor mensen die laaggeletterd zijn. Voor deze mensen is er Steffie, en samen met Steffie hebben wij een video gemaakt over verzekeren. Deze video mogen onze leden ook gebruiken in hun communicatie met klanten.

Vergis je niet, we hebben het dan over een grote groep mensen! In Nederland zijn zo'n 1,17 miljoen mensen met een licht verstandelijke beperking (bron: Zorginstituut Nederland). Zij hebben een lager intelligentieniveau en soms moeite om zich in de maatschappij te redden. En circa 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18% van alle mensen in Nederland; ongeveer 1 op de 6 mensen!  

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd

Wij zijn dan ook heel blij dat we samenwerken met Steffie. Steffie legt op haar website moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld daten, DigiD, de OV-chipkaart en nu ook verzekeren. Het Verbond heeft aan Steffie gevraagd om in een video uit te leggen hoe een verzekering werkt, en wat de belangrijkste verzekeringen zijn:

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.

Help consumenten: zet de video op je website 

Het Verbond roept verzekeraars, adviseurs en gevolmachtigd agenten op de video op hun site plaatsen, om zoveel mogelijk mensen op een eenvoudige wijze een duidelijke uitleg te geven. Zo wordt de wereld weer iets eenvoudiger!  

Embed de video in je eigen website of plaats de link naar Steffies video op je site.

Extra ondersteuning van consumenten

Wil je consumenten nog beter ondersteunen? Bezoek de webpagina over Klantbelang, met informatie over verzekerbaarheid, hulp bij betalingsachterstanden en digitale toegankelijkheid. 

 

shutterstock_574939951.jpg

Verenigingsdag 2024

  • 26-6-2024
  • Event
  • Verzekeringsthema's

Was dit nuttig?