Veel belangstelling voor iDIN

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
25-01-2018

Meer dan 150 medewerkers van verzekeraars waren afgelopen woensdag in Utrecht aanwezig bij een themabijeenkomst over identificeren, georganiseerd door de Betaalvereniging Nederland en het Verbond van Verzekeraars.

De nieuwe identificatie van de Betaalvereniging genaamd iDIN stond centraal. Met deze methode kan een website of applicatie de identiteit van de gebruiker controleren aan de hand van de NAW-gegevens die bekend zijn bij zijn of haar bank. De gebruiker hoeft alleen in te loggen bij zijn of haar bank en toestemming te geven, maar hoeft geen betaling uit te voeren.

Mijnverzekeringenopeenrij.nl
Peter Vogelsang, programmamanager van Mijnverzekeringenopeenrij.nl, liet aan de toehoorders zien hoe Mijnverzekeringenopeenrij.nl gebruikmaakt van iDIN om de identiteit van gebruikers vast te stellen. "Aangezien wij geen gebruik mogen en kunnen maken van DigID, is iDIN een mooi alternatief voor verzekeraars", aldus Vogelsang.

Verzekeraars die deelnemen aan Mijnverzekeringenopeenrij.nl, kunnen tegen een voordelig tarief gebruikmaken van iDIN voor hun eigen websites en applicaties. Neem voor meer informatie contact op met info@stichtingdepoliskluis.nl.


Was dit artikel nuttig?