Skip to Content

Verbeter de wereld, begin bij jezelf en geef een gastles!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De Week van het geld (27-31 maart) is inmiddels een begrip in de verzekeringssector. Tijdens én na deze Week geven medewerkers van verzekeraars naast gastcolleges op het mbo, ook gastlessen aan de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Leerlingen leren aan de hand van het interactieve spel Fix Je Risk over verzekeren. Het systeem voor het aanmelden van gastlessen is open, dus doe ook (weer) mee!

Fix Je Risk

Tijdens de gastles maken basisschoolleerlingen op een leuke, laagdrempelige manier kennis met de basisprincipes van verzekeren. Als gastdocent leer je de kinderen aan de hand van het digitale spel Fix Je Risk wat ‘risico’ betekent, wat een polis is en waarom je premie betaalt. Spelenderwijs ga je samen aan de slag met wat er allemaal mis kan gaan tijdens een schoolkamp, sportdag of verjaardagsfeestje en wat je wel of niet wil verzekeren.

Hoe kun je meedoen?

Om te beginnen kun je zelf contact opnemen met een basisschool voor het geven van een gastles. Bijvoorbeeld die van je (klein)kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen. Je maakt dan een ‘warme match’ die je zelf, of via de coördinator binnen jouw organisatie, kunt aanmelden in het gastlessensysteem.

Heb je nog geen basisschool gevonden? Geen probleem! Onlangs ontvingen alle basisscholen in Nederland een oproep van Wijzer in geldzaken. De aanvragen zijn zichtbaar in het gastlessensysteem. Vervolgens kun je eenvoudig een match maken met een school.

Meedoen is eenvoudig

Een gastles geven is erg leuk en eenvoudig. Ervaring voor de klas is niet nodig en de juf of meester blijft in de meeste gevallen tijdens de les aanwezig in de klas. Uit ervaring blijkt dat de kinderen superenthousiast zijn. Diverse keren werd er na afloop geroepen: “Wanneer mogen we het spel weer spelen?” Dat geeft energie!

Aanmelden als verzekeraar

De meeste verzekeraars die actief deelnemen aan de Week van het geld hebben een coördinator aangesteld. Hij of zij heeft toegang tot het gastlessensysteem. Hebben jullie geen toegang? Stuur een e-mail naar weekvanhetgeld@verzekeraars.nl.

Over de Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld, op school en thuis. Door kinderen en jongeren financieel bewust te maken, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Dit jaar is het thema van de Week Bedwing de bling'. Koningin Máxima is erevoorzitter van Wijzer in geldzaken.

 


Was dit nuttig?