Verbond lanceert webpagina ‘Mkb Klimaatproof’

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
08-05-2019

Ondernemers lopen soms onbewust klimaatrisico’s die niet verzekerd zijn. Daarom lanceert het Verbond van Verzekeraars vandaag een aparte pagina voor ondernemers, Mkb Klimaatproof, over de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s voor ondernemers.

De webpagina maakt onderdeel uit van de speciale pagina www.verzekeraars.nl/klimaat dat het Verbond vorig jaar heeft gelanceerd. Naast  infographics, waarmee één oogopslag is duidelijk welke schade door extreem weer verzekerbaar is, bevat de mkb-pagina handige preventietips en hulpmiddelen en uitleg over de verzekeringskaart waarmee ondernemers klimaat gerelateerde risico’s kunnen inschatten. Met behulp van de verzekeringskaart wordt het vergelijken van verschillende verzekeringen makkelijker en kan een ondernemer een eerste selectie maken voor het verzekeren van klimaatrisico’s.

Preventietips

“Vervolgens kunnen ondernemers samen met hun adviseur met behulp van de tips aan de slag met preventieve maatregelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld investeringen in land- en tuinbouw, zogeheten adaptatiemaatregelen. Bij dergelijke maatregelen, die rekening houden met klimaatveranderingen, komt de overheid  vaak tegemoet met fiscale voordelen”, aldus Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars.

Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland: “Als ondernemer heb je het zo druk met alle beslommeringen dat je over sommige risico’s wel eens te weinig, nadenkt. Het is daarom goed dat het Verbond handzaam op een rij heeft gezet wat wel en niet verzekerbaar is en aan welke risico’s je moet denken door het veranderende weer. Van extreme hagel, tot bodemdaling tot hitte en wateroverlast. Het komt op ons af en dat weten we en dan helpt zo’n initiatief als MKB Klimaatproof.”   

Helder overzicht

Het idee voor de aparte mkb-pagina en de infographics komt voort uit één van de aanbevelingen uit het klimaatrapport ‘Hoofd boven water’ van het Verbond van Verzekeraars, over de verzekerbaarheid van klimaatverandering. Daarin werd geadviseerd om duidelijkheid te bieden over wat wel en niet verzekerbaar is.

 

Deze website maakt gebruik van cookies
Om deze video te kunnen bekijken dient u de marketing-cookies te accepteren.

Was dit artikel nuttig?