Voortgang activering beleggingsverzekering

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content
19-12-2017

Het Verbond van Verzekeraars heeft vandaag een nieuw overzicht gepubliceerd van de voortgang die is geboekt bij het ondersteunen van consumenten bij het maken van een keuze over hun beleggingsverzekering.

Het Verbond geeft met regelmaat een update per maatschappij en per productcategorie. De resultaten zijn door de AFM gevalideerd. De betrokken verzekeraars publiceren hun gegevens ook op hun eigen website.
 
Verzekeraars spannen zich in om de betrokken polishouders een actueel inzicht te bieden in hun product, alternatieven in beeld te brengen en te ondersteunen bij het maken van een bewuste keuze. Het gaat in totaal om twee miljoen beleggingsverzekeringen.
 
De resultaten zijn hier te vinden. Bij de categorieën hypotheek- en pensioengebonden beleggingsverzekeringen betreft het de stand per 31 december 2016, waarvoor de AFM de uitgebreide eindcontrole heeft afgerond. Bij de categorie overige beleggingsverzekeringen betreft het de stand van zaken per 30 juni 2017, dat zijn de meest actueel beschikbare, door de AFM gevalideerde gegevens. Verzekeraars hebben hun activering na 30 juni 2017 onverminderd voortgezet, zodat de score op dit moment hoger zal liggen.

De AFM publiceerde vandaag dit bericht.


Was dit artikel nuttig?