Skip to Content
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Actueel

“Mag je iemand uitsluiten als een onzeker voorval door data voorspelbaar wordt?”

“Verzekeren is een manier om onzekere ellende onder elkaar te verdelen. Maar wat nou als die onzekerheid door data en AI verschuift naar zekerheid? Mag je dan uitsluiten?” Nieuwsgierig naar het antwoord? 

21-9-2023
5 vragen over (het verzekeren van) houtbouw

Houtbouw is in opkomst. Het is minder belastend voor het milieu en een stuk duurzamer dan ‘gewone’ bouw. Het Verbond van Verzekeraars heeft daarom een brochure gemaakt. Om kennis uit te wisselen, maar ook om inzicht te verschaffen. Wat is houtbouw? Welke risico's kleven eraan? Margreet de Korte geeft antwoord op 5 vragen.

21-9-2023
Frank Jol: “Ik wil graag het tegendeel bewijzen”

Frank is orthopedisch instrumentmaker. Hij maakt protheses en ortheses. Frank is aanwezig bij het PPS Congres op 29 september, maar vertelt nu vast zijn verhaal. "“Ik wil mensen begrijpen en geen producten maken die zij maar móeten gebruiken."

21-9-2023

Uitgelicht

)

Vijf vragen over klimaatadaptatie

Vylon Ooms (Verbond) promoveert aan de VU en geeft antwoord op vijf vragen over wat verzekeraars kunnen doen om particulieren en bedrijven aan te sporen om klimaatadaptieve preventiemaatregelen te nemen.

)

Toolbox voor duurzaam beleggingsbeleid

Tijdens de looptijd van het IMVO-convenant Verzekeringssector zijn er veel tools ontwikkeld en handreikingen geschreven voor verzekeraars. Je vindt ze in deze toolbox.