Skip to Content
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Actueel

Nieuwe startdata collegereeks Bedrijfsvoering van een verzekeraar

Werk je nog niet zo lang in onze sector of wil je weten hoe een verzekeraar écht werkt? In 6 colleges maakt René Doff, risicodeskundige en docent aan de UvA, je wegwijs in de financiële huishouding van een verzekeraar. "Praktijkgericht en met een dosis humor”, aldus Ingeborg Jansen.

28-11-2023
Wordt ESG steeds meer een compliancevraagstuk?

Verbondspartner EY ziet in de markt dat deze vraag steeds meer speelt. Zeker als je kijkt naar de enorme hoeveelheid regelgeving die op de financiële sector afkomt, die deels ook nog overlapt. Om welke duurzaamheidswetgeving het gaat en hoe je hier het beste mee om kan gaan, vertelde EY tijdens de 10e Klimaatwerkconferentie bij het Verbond van Verzekeraars.

27-11-2023
5 vragen over de revolutie van AI in de verzekeringssector

Het Verbond organiseerde onlangs het InsurTalent Network - Join the AI Revolution: A Young Professional’s guide. Tijdens deze bijeenkomst, die gehouden werd bij NN, stonden de kansen van kunstmatige intelligentie voor de verzekeringssector centraal. Eén van de deelnemers was Rob den Boon, Digital Innovation Lead bij De Goudse. Aan de hand van vijf vragen vertelt hij over zijn ervaring.

27-11-2023

Uitgelicht

Stormschade

Het is een stormachtige herfst, met veel regen en wind. Bekijk onze preventietips om schade te voorkomen.

5 vragen over (het verzekeren van) houtbouw

Houtbouw wint aan populariteit. In 2017 bestond 0,2 procent van de nieuwbouw uit hout. Nu is dat 2 à 3 procent. Terecht, want houtbouw is duurzamer dan 'gewone' bouw. Maar hoe zit het met de risico's?

Israël en de Palestijnse gebieden

Het conflict in het Midden-Oosten heeft gevolgen voor reizen naar die regio. Het reisadvies van het ministerie is ‘oranje’ en ‘rood’ voor Israël en de Palestijnse gebieden. De grensgebieden bij Gaza, Syrië, Libanon, de Golan en Egypte zijn rood, de rest van het land oranje.