Skip to Content
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Actueel

Herziening Solvency II moet broodnodige investeringen verzekeraars mogelijk maken
Ook na het verwachte Raadscompromis in de EU-Raad van Ministers in juni, blijven de Fransen zich hard maken voor een Solvency-II stelsel dat verzekeraars in staat stelt hun investeringskracht in te zetten voor een krachtig Europa.
25-5-2022
Meer keuzevrijheid bij pensioenverzekeraars en ppi's
Deelnemers aan premieregelingen hadden in 2020 aanzienlijk meer keuzevrijheid bij pensioenverzekeraars en ppi’s (premiepensioeninstellingen) dan bij pensioenfondsen. Toch werd nog maar beperkt gebruik gemaakt van de geboden mogelijkheden, zoals het bepalen van een eigen beleggingsmix of de keuze voor een hoger pensioen in de eerste jaren na pensionering. Dat stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in zijn vandaag gepubliceerde 'Sectorbeeld pensioenen'.
25-5-2022
Vind jij het ook lastig om duurzaamheid te vertalen in beleid?
We geven het volmondig toe. Duurzaam thematisch beleid opstellen in lijn met de strategie en die vervolgens uitvoeren, geheel conform de afspraken uit het IMVO-Convenant, is en blijft een lastige opgave. Met nog maar één jaar op de teller wordt het aanpoten om aan alle afspraken van het IMVO-convenant te voldoen. Verbondspartner EY biedt daarom de helpende hand. Hoe? Dat vertelt Peter Plat, Associate Partner Insurance, tijdens het IMVO-event op 15 juni. Hij licht alvast een klein tipje van de sluier op.
24-5-2022

Uitgelicht

)

Stormschade

Als een storm over heel Nederland trekt, dan kan het Data Analytics Centre (DAC) van het Verbond van Verzekeraars een eerste schadeschatting doen. 19 en 20 mei 2022 was er sprake van noodweer met een lokaal karakter. Dan is een dergelijke berekening door het DAC niet mogelijk. Meer weten? Kijk dan op onze stormpagina.

)

Kom ook naar de Schademiddag op 16 juni 2022!

In één middag bij op actuele marktvraagstukken. En dé ontmoetingsplek voor schadeprofessionals. Bekijk het programma.

)

Klimaat

Lees over het klimaat in relatie tot verzekeren, zoals de klimaatmonitor en de verzekerbaarheid van klimaatschade.