Skip to Content


Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Actueel

Ministerie gaat niet ver genoeg met aanpassen Bouwbesluit 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken is van plan de aanbevelingen van de Adviescommissienaar aanleiding van de desastreuze brand in de Londense Grenfell Towerover te nemen in het aan te passen bouwbesluit“Maar dat gaat lang niet ver genoeg,” stelt Geeke Feiter, directeur schade van het Verbond in een reactie op de consultatie.

31-1-2023
Nieuwe kwaliteitseisen aan sloten voor E-bikes

Met de toenemende populariteit van E-bikes en elektrische bakfietsen wordt ook de diefstal ervan een steeds groter probleem. Om diefstal te voorkomen is het aan te raden om bij het parkeren deze kostbare en voor dieven aantrekkelijke tweewielers met een tweede slot vast te maken aan de ‘vaste wereld’. Voor het bepalen van de kwaliteit van dergelijke tweede sloten heeft de Stichting ART, mede op verzoek van verzekeraars, een onderzoek uitgevoerd naar de sterkte ervan. Daarbij gaat het om de ietwat lichtere en gebruiksvriendelijkere uitvoeringen van ART goedgekeurde sloten.

31-1-2023
Wat vind jij van het Nederlandse ondernemingsklimaat?

Deze vraag stellen VNO-NCW en MKB-Nederland in de Nationale Peiling Ondernemingsklimaat. De resultaten van de peiling die in 2023 voor het eerst wordt gedaan, worden vervolgens gebruikt voor een effectieve lobby. De twee organisaties zijn ook benieuwd naar het antwoord van ondernemers in de verzekeringssector. 

31-1-2023

Uitgelicht

)

Basiskennis pensioen

Na afloop van deze bijeenkomst heb jij een goede basiskennis van 'Pensioen'. Begrippen als franchise, pensioenrichtleeftijd, pensioenpremie en pensioengrondslag komen op een praktische manier aan bod.

)

Collegereeks Duiding actuele Kifid-uitspraken verzekeringssector 2023

Blijf het hele jaar op de hoogte van Kifid-uitspraken die relevant zijn voor verzekeraars. Schrijf je nu in voor de reeks en ontvang 25% korting!