Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Actueel

'Verkeersveiligheid moet ook komende kabinetsperiode prioriteit zijn'
De beleidsdoelstelling voor verkeersdoden die de regering in 2008 stelde (maximaal 500 in 2020) is definitief niet gehaald. Dit blijkt uit cijfers die het het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag presenteert. In 2020 zijn 610 mensen omgekomen in het Nederlandse verkeer, dat zijn er 51 minder dan in 2019. Het Verbond van Verzekeraars, en haar partners in de Verkeersveiligheidscoalitie, vinden dat verkeersveiligheid ook in de komende kabinetsperiode een prioriteit moet worden. Daarom lanceert de Verkeersveiligheidscoalitie op 22 april haar nieuwe Manifest.
14-4-2021
Van de financiële sector naar het onderwijs
Een overstap naar het onderwijs. Je wilt het graag, maar hoe? Veel mensen zien op tegen het vele uitzoekwerk. De ervaring leert dat het af te leggen traject per persoon verschilt en ook tussen regio’s kan er verschil zitten in het aanbod en wie daar welke rol in heeft. De handreiking 'Aan de slag voor de klas' helpt werkgevers en werknemers met de overstap naar een nieuwe carrière in het onderwijs.
13-4-2021
PE-programma: volg dit voorjaar module ‘sector in turbulente tijden’
Als bestuurder, toezichthouder of managing director is het van groot belang om je sectorkennis up-to-date te houden. Dit kan door het volgen van het PE-programma van het Verbond en Nyenrode. Volg dit voorjaar de module ‘De verzekeringssector in turbulente tijden’.
13-4-2021

Uitgelicht

shutterstock_144026332.jpg)

Reactie op RTL Nieuws over letselschadeslachtoffers en Wmo

Soms zijn er goede redenen om letselschadeslachtoffers te wijzen op betere mogelijkheden gemeenten.

Stalbrand_LR_shutterstock_1263048913.jpg)

Stalbranden in de veehouderij

Longread: Betrokkenen uit de agrarische en verzekeringssector delen visie op het onderzoeksrapport 'Stalbranden in de veehouderij'.

Handen wassen.jpg)

Coronavirus

Veelgestelde vragen over het coronavirus in relatie tot verzekeren. Tevens toegang tot de besluiten van het Beleidskernteam.