Skip to Content

Israël en de Palestijnse gebieden

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Het reisadvies van de Nederlandse overheid is momenteel, op 11 oktober, ‘oranje’ en ‘rood’ voor Israël en de Palestijnse gebieden. Er bestaat een verhoogd risico op terroristische aanslagen in heel Israël. Daarnaast is er kans op verdere escalatie van het conflict. De grensgebieden bij Gaza, Syrië, Libanon, de Golan en Egypte zijn rood, de rest van het land oranje.

Kleurcode

Rood betekent dat het te gevaarlijk is om naar het gebied te reizen; ga er niet naartoe. Reis alleen naar de oranje gebieden in Israël als het strikt noodzakelijk is. Bekijk de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele situatie. Bij het ministerie kun je je registreren. Zo weten zij dat je in het land bent en blijf je op de hoogte van de laatste informatie. 

Eigen verantwoordelijkheid

Ga je toch naar deze gebieden? Dan is dit jouw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan jou niet of waarschijnlijk niet helpen als je in de problemen komt. Ook voor code oranje geldt: het is niet veilig om te gaan. Het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is: ga alleen als het strikt noodzakelijk is naar de oranje gebieden in Israël. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.

Calamiteitenfonds

Het Calamiteitenfonds komt reizigers, die via een aangesloten reisorganisatie reizen, financieel tegemoet als de al aangevangen reis wordt afgebroken door een calamiteit. Het Calamiteitenfonds is vastgesteld voor de plaatsen in Israël waar aan het fonds deelnemende reisorganisatoren geen verplichtingen uit de reisovereenkomst konden nakomen. Bekijk de website van het Calamiteitenfonds voor meer informatie.

Annuleringsverzekering

Ga je op reis naar Israël? Check je polisvoorwaarden of neem contact op met je eigen verzekeraar als je twijfelt waar je recht op hebt bij annuleren.

Reisverzekering

Ben je op dit moment in Israël? Check je polisvoorwaarden waar je recht op hebt en neem bij twijfel contact op met je reisverzekeraar. Overweeg of je verblijf nog altijd noodzakelijk is.


Was dit nuttig?