Skip to Content

Schrijf je in voor tweede editie course Basis Verzekeringsrecht

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

De data voor de tweede editie van de populaire 3-daagse course Basis Verzekeringsrecht zijn bekend: 14, 21 en 28 september 2021. In deze course leer je de basisprincipes van het verzekeringsrecht op grond van het Burgerlijk Wetboek (BW) en de Wet op het financieel toezicht (Wft). Kortom; een waardevolle basis voor iedereen die in de verzekeringssector werkt.

Programma

De course is ontwikkeld in samenwerking met het Eggens Instituut van de Universiteit van Amsterdam. In drie middagen worden de belangrijkste aspecten van het verzekeringsrecht behandeld zoals de totstandkoming van een verzekering op basis van het Burgerlijk Wetboek (titel 7:17 BW), de Wet op het financieel toezicht (Wft), de klachtenprocedure en zelfregulering.

De eerste module, het Burgerlijk Wetboek wordt behandeld op 14 en 21 september. Wat is een verzekeringsovereenkomst volgens het BW, welke personen zijn hierbij betrokken? Kortom; het gaat over de gehele cyclus van een verzekering zoals de mededelingsplicht bij het afsluiten, belangrijke aandachtspunten bij premiebetaling en het opzeggen of wijzigen van een polis.

De derde en laatste sessie op 28 september staat in het teken van de Wft en overige thema’s zoals geschillenbeslechting en zelfregulering. In de Wft is een groot aantal regels en voorschriften samengebracht voor de financiële markten, waaronder verzekeraars en het toezicht daarop.

Docent Pieter Leerink: “Rechter kijkt niet alleen naar polisvoorwaarden”
Of je nu productmanager, acceptant, jurist, IT- of communicatiespecialist bent, als je in de verzekeringsbranche werkt, heb je te maken met het verzekeringsrecht. Waarom is een goede basiskennis belangrijk en wat zijn valkuilen in de praktijk? Pieter Leerink, advocaat en docent tijdens deze course, geeft alvast een voorproefje.
Nieuwsgierig? Lees het hele interview.

Voor wie?

Deze course is onder andere bedoeld voor:

  • Juristen, juridische medewerkers en advocaten die recent zijn gestart in de verzekeringssector.
  • Professionals die geen juridische achtergrond hebben, maar in hun werk wel regelmatig met het verzekeringsrecht te maken hebben. Denk aan productontwikkelaars, marketeers, actuarissen, economen, innovators of personen in managementfuncties.
  • Professionals die niet vallen onder de verplichting van de Wft en permanente educatie (PE), maar wel de basisprincipes van het verzekeringsrecht willen kennen.

Praktische informatie

Data: 14, 21 en 28 september 2021 (dinsdagen)
Tijd: 13:00 tot 16:30
Studielast: 3 blokken van 3,5 uur
Locatie: Online

Ga naar de opleidingspagina voor meer informatie over het programma, docenten, kosten en inschrijven.


Was dit nuttig?