Skip to Content

Schadepreventie: tips, tools en brochures

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Klimaatverandering en nieuwe technologieën zorgen voor steeds meer schade aan bijvoorbeeld huizen, bedrijfsgebouwen en voertuigen. Dit maakt verzekeren duurder en sommige risico’s dreigen zelfs onverzekerbaar te worden. Daarom werken schadeverzekeraars aan preventie, het voorkomen van schade. Want als schade niet ontstaat, hoef je die ook niet te herstellen. En dat scheelt veel leed, tijd en geld.

Op deze pagina hebben wij onze preventietips, tools en brochures op per thema gebundeld.

Klimaat

Klimaat en duurzaamheid zijn ontzettend belangrijke factoren in de verzekeringsbranche. Meer informatie over ontwikkelingen en standpunten op deze terreinen vind je op de themapagina Duurzaamheid / Klimaat.

Agrarische sector

Bekijk het webinar Zonnepanelen: brandveiligheid & risico’s dat Land- en tuinbouworganisatie ZLTO begin 2022 organiseerde met onder andere het Verbond van Verzekeraars. Hierin werd uitleg gegeven over de aanleg, het onderhoud en de risico’s van zonnepanelen op staldaken. 

Lees meer over ontwikkelingen en standpunten rond verzekeringen en de agrarische sector.

Brochures

Veiligheid in en rond het huis

Nieuwe technologie zorgt soms ook voor nieuwe risico's. Bijvoorbeeld lithium-ionbatterijen. Dat zijn de meest voorkomende batterijen in ons dagelijks leven. Je vindt ze in elektrische fietsen, smartphones, powerbanks en auto's. Deze batterijen kunnen oververhit raken en in brand vliegen. Hoe ga je veilig met deze batterijen om?

Brochures

Laatst gewijzigd op: 9-5-2022