}
Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden, Log in om toegang te krijgen tot deze content

Actueel

Digitale toegankelijkheid: geen verplichting maar een kans
De (semi-)overheid is wettelijk verplicht om te zorgen voor websites en apps die voldoen aan de richtlijnen voor toegankelijkheid, maar ook het bedrijfsleven heeft te maken met wettelijke verplichtingen. In de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (WGBH/CZ) staat namelijk dat bedrijven geleidelijk toe moeten werken naar een website die voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast is vanuit Europa de Accessibility Act onderweg. Werk aan de winkel dus.
20-5-2019
Op weg naar de Europese Verkiezingen: de programma's
Tussen 23 en 26 mei kiest Europa een nieuw Europees Parlement. Dat betekent dat zo’n 400 miljoen Europeanen hun stem kunnen uitbrengen. Wij mogen op 23 mei bepalen wie er namens ons land de 26 zetels mogen bekleden, maar wat gebeurt er eigenlijk in Brussel? In een serie artikelen praten we u bij, over Europese dossiers, onze rol en de standpunten van de diverse partijen. Vandaag deel 4: de verkiezingsprogramma’s.
17-5-2019
Datadeelcoalitie gestart met ondertekening intentieverklaring
Met de ondertekening van een intentieverklaring hebben 10 partijen op donderdag 9 mei 2019 de aftrap gegeven voor de vorming van een Datadeelcoalitie. Dit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Hiermee is een belangrijke eerste stap gezet voor concrete afspraken waarmee deze partijen gegevens tussen verschillende sectoren makkelijker kunnen delen.
17-5-2019

Uitgelicht

accident-burning-car-48125.jpg)

Aantal autobranden in vijf jaar met 45 procent gestegen

In 2018 hebben verzekeraars 4359 autobrandclaims ontvangen. Bekijk de reactie van directeur Richard Weurding op de cijfers.

EU Verkiezingsdebat HR-0382.jpg)

EU ziet rol voor financiële sector bij verduurzaming

Het Verbond van Verzekeraars organiseerde samen met de NVB, NVP, Dufas en Adfiz het Europese Financiële Verkiezingsdebat.

Vergaderen.jpg)

Insurance Academy

Met de Insurance Academy van het Verbond zijn verzekeraars van kennis verzekerd. Bekijk het actuele activiteitenoverzicht.

Cookies

{cookieText}