Skip to Content

Gastles Zelfverzekerd!

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Welkom op de informatiepagina over de gastles Zelfverzekerd! voor mbo-studenten. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een gastles aan te vragen of te geven.

Je kunt deze video alleen afspelen als je onze marketingcookies accepteert.
Dat is niet onze keuze, maar het gevolg van wetgeving. Wij gaan uiteraard netjes met je gegevens om.

Voor mbo-docent

Wat goed dat je de gastles Zelfverzekerd! aanvraagt. Een praktische gastles waarin de gastdocent aan de hand van herkenbare situaties (het kopen van een scooter, op vakantie gaan, het aanschaffen van een smartphone) vertelt hoe het principe van verzekeren werkt. En waar je op moet letten als je een verzekering wil afsluiten. Wat is verstandiger? Sparen of verzekeren? En welke verzekeringen zijn er allemaal en waarom? Al deze vragen komen terug tijdens de les. In Zelfverzekerd! is veel ruimte voor inbreng van de studenten.

De les wordt gegeven door medewerkers van verzekeringsmaatschappijen. Zij brengen, naast de lesstof, een hoop kennis en ervaring mee die zij graag willen delen met de studenten.

Gastles aanvragen

Via onderstaande button vraag je de les Zelfverzekerd! aan. Je gaat dan naar het matchingsysteem van Wijzer in Geldzaken. Je vult je gegevens in, selecteert je school, kiest in het volgende scherm de les Zelfverzekerd! en geeft informatie over de klas die de les wil volgen. De aanvraag wordt opgeslagen in het matchingsysteem. Geïnteresseerde gastdocenten kunnen vervolgens jouw aanvraag matchen. Het matchingsysteem koppelt jullie aan elkaar, en jullie kunnen contact opnemen om een lesafspraak te plannen.

Vraag gastles Zelfverzekerd! aan

Voor gastdocent

Wat fijn dat je de gastles Zelfverzekerd! wil geven. Een praktische gastles waarin jij als gastdocent aan de hand van herkenbare situaties (het kopen van een scooter, op vakantie gaan, het aanschaffen van een smartphone) vertelt hoe het principe van verzekeren werkt en waar je op moet letten als je een verzekering wil afsluiten. Wat is verstandiger? Sparen of verzekeren? En welke verzekeringen zijn er allemaal en waarom? Al deze vragen komen terug tijdens de les. In Zelfverzekerd! is er veel ruimte voor je eigen inbreng, bijvoorbeeld vanuit je dagelijkse verzekeringspraktijk.

Hulpmiddelen

Je geeft de les aan de hand van een PowerPoint-presentatie. Ook is er een uitgebreide docentenhandleiding. Omdat we ons kunnen voorstellen dat het best spannend is om een gastles te geven, hebben wij een training laten ontwikkelen voor gastdocenten. In deze training wordt stilgestaan bij de vraag hoe je dat nu doet, lesgeven op het mbo. Hoe introduceer je jezelf, hoe betrek je alle studenten bij je les? Dit zijn dan zaken die aan bod komen. In het tweede deel van de training staan we stil bij de inhoud van de les.

Volg de training voor gastdocenten
Heb je interesse in deze training? Meld je dan aan via weekvanhetgeld@verzekeraars.nl. Bij voldoende aanmeldingen wordt een datum gepland. Uiteraard laten we je dat zo snel mogelijk weten.

Mbo zoeken

De meeste verzekeraars die actief deelnemen aan de Week van het geld hebben een coördinator aangesteld. Hij of zij heeft toegang tot het gastlessensysteem, waarin je een school kunt zoeken die een gastles heeft aangevraagd. Wil je weten wie de contactpersoon is om je aan te melden? Stuur dan een e-mail naar weekvanhetgeld@verzekeraars.nl.

Veel succes en plezier bij het geven van je gastles Zelfverzekerd!

Actueel

Laatst gewijzigd op: 8-2-2024