Data analytics: projecten

Op deze pagina is ook content beschikbaar exclusief voor leden Log in voor toegang of vraag account aan.

Bij het Data Analytics Centre (DAC), voorheen Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), van het Verbond van Verzekeraars werken ervaren data-analisten met brede kennis over de sector, onderzoeksmethoden, analysetechnieken en dashboarding. Wij verrichten onderzoek voor verzekeraars en andere belanghebbenden. Op deze pagina krijg je een goed beeld van onze dataprojecten. 

Samenwerking?

  • Werk je met data en denk je dat een samenwerking met het Verbond van Verzekeraars nog betere informatie kan opleveren? 
  • Heb je een data-vraagstuk en vormen verzekeraars of kennis over schade en risico’s daar een belangrijke bron bij?
  • Ben je verzekeraar en wil je gegevens benchmarken of loop je rond met een datavraagstuk?

Bel of mail mij dan snel!

 

Dashboards

Klimaatmonitor - maart 2021

Wat is het aandeel  van weersextremen zoals storm, hagel, neerslag en vorst in de totale schade aan huizen, bedrijfspanden en voertuigen? Dit en meer vind je terug in de Klimaatmonitor

In deze eerste editie van de monitor zijn goed vergelijkbare schadecijfers gebruikt: gebouwen en auto’s. Omzetschade zit hier niet bij. Dat speelt vooral in de agrarische sector, maar ook bij verminderd transport over grote rivieren door lage waterstanden. Ook is er onverzekerde schade door bijvoorbeeld versterkte bodemdaling, overstroming van de grote rivieren, of schade aan natuur. Op termijn krijgen deze schadesoorten ook een plek in de Klimaatmonitor.

Met betrouwbare data over het klimaat en de schade-impact door weersextremen kunnen verzekeraars de risico’s op schade beter inschatten voor hun klanten.

Reisadviestool – december 2020

In de zomer van 2020 gaven leden aan dat zij behoefte hadden aan een centrale plek waar de steeds wijzigende reisadviezen per land worden bijgehouden. Het Data Analytics Centre heeft daarop deze tool ontwikkeld. 

Reisverzekeraars en andere belanghebbenden kunnen hier de historie van reisadviezen inzien. Overzichtelijk gepresenteerd in een landkaart, geeft de Reisadviestool de historie weer van de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
De informatie in de tool komt van hun website www.nederlandwereldwijd.nl.

Branden

Risicomonitor Stalbranden - juli 2021

Bekijk hier cijfers over stalbranden, waaronder over locaties en oorzaken.

Risicomonitor Bedrijfsbranden - juni 2021

Bekijk hier cijfers over het aantal claims per dag, per locatie en per periode.

Risicomonitor Woningbranden - oktober 2020

Bekijk de Risicomonitor Woningbranden.

Overig

Risicomonitor Woninginbraken - juli 2019

Aan de hand van schadeclaims kunnen verzekeraars in kaart brengen waar en wanneer er woninginbraken plaatsvinden. Op basis van die informatie kunnen zij preventietips op maat geven en proberen woningveiligheid op allerlei manieren te stimuleren.
Bekijk onze gegevens over inbraakclaims.

Laatst gewijzigd op: 13-1-2022

Samenwerken? Bel of mail mij.

Miranda Graftdijk, manager Data & Dienstverlening
m.graftdijk@verzekeraars.nl 
070-3338766